Sloepentocht

Zie hieronder in chronologische volgorde onze events voor dit jaar.

Locatie:  De Punt
Datum:  zaterdag 30 juni 2018

Ook dit jaar wordt er weer een sloepentocht georganiseerd, de trekkers voor dit jaar zijn Dé Steures (desteures@hotmail.com) en Paul Willems (paul@willemsworks.nl). De kosten voor de sloepentocht zijn 5 euro per persoon, hiervoor wordt door de organisatie een hapje en een drankje verzocht voor op de boot. 

Driemaal is Scheepsrecht: Waardeiland Sloepentocht 2018

Dit jaar organiseert Vereniging Waardeiland voor de derde keer de Sloepentocht volgens beproefd concept: met zoveel mogelijk boten die hun ligplaats aan het Waardeiland hebben vormen we op zaterdag 30 juni een kleurrijke stoet over de Zuidhollandse Plassen en Kanalen.

Om 13:15 meren de schippers af langs de lange kade aan de jachthavenzijde van het appartementengebouw. Om 13:30 gaan de opvarenden aan boord en vertrekken we richting de Does. Net als vorig jaar gaan we op het Vennemeer voor anker, zodat er eventueel van boot gewisseld kan worden. Dit jaar zullen we daarna ook kort afmeren bij Sociëteit De Kaag om iedereen de gelegenheid te geven even naar de wc te gaan. Rond 17:30 zullen we weer afmeren aan het Waardeiland.

Schippers én opvarenden kunnen zich vanaf nu aanmelden. Schippers geven aan hoeveel opvarenden zij aan boord kunnen nemen. Opvarenden kunnen eventueel aangeven met wie ze willen meevaren. Maar dat hoeft niet - er zijn genoeg schepen met plek, zodat iedereen die wíl ook mee kán!

Schippers zorgen voor voldoende diesel in de tank, opvarenden doneren 5 euro per persoon. Dit kan ter plaatse aan de Vereniging Waardeiland - contant - worden voldaan. Vereniging Waardeiland zorgt voor een goede routebeschrijving, een indeling en uiteraard iets te eten en te drinken.

Dus waterratten en landrotten, kapiteins en matrozen, schippers en dekschrobbers, verenig je voor de derde keer in de historie van het Waardeiland tijdens de sloepentocht 2018: Driemaal is Scheepsrecht!

Namens Vereniging Waardeiland,

Dé Steures

Paul Willems

Sloepentochtcommissie

Let op: de inschrijving/deelname is pas definitief als de kosten zijn voldaan.