Nieuwsberichten

De nieuwssectie publiceert graag ook uw vermeldenswaardige nieuwsfeiten.
Stuur uw bijdrage aan redactie@waardeiland.nl en wellicht verschijnt uw nieuwsbericht onder vermelding van auteur en datum hier!

Reanimatiecursus

Eric van de Craats
21 juni 2017

Op de zomeravondborrel van 17 juni 2017 kwam het reanimeren in diverse gesprekken naar voren. Uit de gesprekken bleek, dat meerdere mensen geïnteresseerd zijn in het volgen van een reanimatiecursus. Samen met een andere reanimatie instructeur van de Leidse Onderwatersport Vereniging Calypso kunnen wij jullie een dergelijke cursus aanbieden.

Wij willen een cursus aanbieden voor groepen van 4 tot 6 personen per keer. De avond zal bestaan uit een theorie- en een praktijkdeel. In het praktijkdeel zal geoefend worden met poppen en AED-trainers. Hiertoe is het noodzakelijk dat de deelnemers op hun knieën op de grond kunnen zitten en enigszins fit zijn om de handelingen te kunnen uitvoeren.

De kosten voor de cursus zelf (1 avond) bedragen €50,00 per persoon. Het is tevens mogelijk een officiële certificering te verkrijgen. Hiertoe dient er ook een lespakket te worden aangekocht. Dit kan met fysieke lesboeken (kosten €40,00) en digitaal met het lesmateriaal in pdf vorm (€30,00). U krijgt dan tevens een officieel diploma en certificaatpas, geaccrediteerd door de Europese Reanimatie raad.

Hiermee kan men zich ook opgeven bij de hartstichting om gealarmeerd te worden als er een reanimatie in de buurt moet worden uitgevoerd.

Bij voldoende belangstelling is, zullen wij één of meerdere cursusavonden gaan organiseren, waarschijnlijk vanaf september. Tijd en locatie zullen in overleg met de desbetreffende cursisten worden afgestemd.

Opgeven kan vanaf dit moment via we.reanimatie@gmail.com. Ook nadere informatie kan via dit mailadres worden verkregen. Vermeld naast uw naam en telefoonnummer ook op welk tijdstip u eventueel gebeld wilt worden. Eric van de Craats en Remco Neuteboom