Nieuwsberichten

De nieuwssectie publiceert graag ook uw vermeldenswaardige nieuwsfeiten.
Stuur uw bijdrage aan redactie@waardeiland.nl en wellicht verschijnt uw nieuwsbericht onder vermelding van auteur en datum hier!

Activiteiten Park Matilo - Augustus 2017

Liesbeth Dijkdrent
23 juli 2017

Activiteiten in Park Matilo worden georganiseerd door wijkvereniging Roomburg/Meerburg. Vereniging Waardeiland vermeld deze activiteiten op de website omdat ze ook toegankelijk zijn voor bewoners van andere wijken. Meer informatie over deze twee wijkverengingen via: http://www.roommeerburg.nl

In augustus zijn de volgende activiteiten in Park Matilo:

5 en 6 augustus Soldaten Camping Matilo: Met archeologen van de universiteit Leiden, studenten en vrijwilligers worden de maten van de Romeinse soldatenbarakken ingemeten en uitgezet. Vervolgens wordt onder leiding van een bouwmeester het houten skelet van een Romeinse soldatenbarak gebouwd.

7 t/m 11 augustus Matties van Matilo: Van maandag 7 t/m vrijdag 11 augustus vindt het kinder- en kunstproject ‘Matties van Matilo’ plaats, georganiseerd door Ludy Feyen. In dit project met workshops krijgt het gebouwde frame van de soldatenbarak een belangrijke rol.

12 augustus Voorstelling en afbreken na 18 uur: Op zaterdag 12 augustus is er een gezamenlijke presentatie van de ´Matties van Matilo’ en de Soldaten Camping Matilo, met een voorstelling. Daarna wordt het houten skelet afgebroken om weer te kunnen worden hergebruikt.

http://www.parkmatilo.nl/index.php?page=agenda

Noteert u ook alvast het wijkenfeest in Park Matilo op zaterdag, 9 september a.s.