Nieuwsberichten

De nieuwssectie publiceert graag ook uw vermeldenswaardige nieuwsfeiten.
Stuur uw bijdrage aan redactie@waardeiland.nl en wellicht verschijnt uw nieuwsbericht onder vermelding van auteur en datum hier!

Burendag 23 september 2017

Paul Willems
08 september 2017

Verenging Waardeiland wil dit jaar op 23 september het landelijke initiatief Burendag van Het Oranje Fonds en Douwe Egberts (zie ook: www.burendag.nl) op een andere manier vieren. In plaats van een centrale bijeenkomst met koffie voor het hele eiland, zoals we dat in voorgaande jaren deden, willen we mensen uit de eigen straat  de gelegenheid geven om elkaar te ontmoeten. Daartoe hebben we het Waardeiland opgedeeld in 12 'buurten' met één of twee straten. 

We hebben voor ogen dat in elke buurt op 23 september gedurende 1-2 uur ergens op de dag mensen met elkaar een kop koffie, thee of een borrel drinken. Sommige straten grijpen de burendag zelfs aan om er een straatfeest van te maken!

In iedere buurtje zoeken we 'buurtvertegenwoordiger' die bepaalt op welk moment van de dag de ontmoeting plaatsvindt en wat daarbij gedronken en gegegeten wordt . Het bestuur zorgt indien nodig voor een partytent en een statafel en een brief om mensen uit te nodigen.

De volgende buurten hebben al een vertegenwoordiger:

Buurt 3 - Calslaan: Gerard en Petra Daalhuisen (nr. 19)

Buurt 6 - Joop den Uyllaan: Steven Blok (nr. 4)

Buurt 7 - Aletta Jacobslaan Zuid: Marieke Chang (nr. 35)

Buurt 8 - Aletta Jacobslaan en Suze Groenewegplein: Roy Soeters (A Jacobslaan nr. 14) - afgelast

Buurt 10 - Sam van Houtenplein en Oudplein: Eric van der Craats (S v Houtenplein nr. 13)

Buurt 11 - Krefeldlaan: Meike Berkhout, Hennie Derks en Marti Schilder (nr. 34, 19 en 22)

Heeft jouw buurt nog geen vertegenwoordiger, maar lijkt het je wel leuk om aan dit initiatief bij te dragen, neem dan contact op met het bestuur van Vereniging Waardeiland (bestuur@waardeiland.nl).