Nieuwsberichten

De nieuwssectie publiceert graag ook uw vermeldenswaardige nieuwsfeiten.
Stuur uw bijdrage aan redactie@waardeiland.nl en wellicht verschijnt uw nieuwsbericht onder vermelding van auteur en datum hier!

Sijthoff-Leiden: een intiem podium

Reinier Dozy
10 september 2017

In jazzstad Leiden is een nieuw podium actief: Sijthoff in de Doezastraat. Het biedt in het historische centrum kleinschalige kwaliteitsconcerten door Nederlandse en soms buitenlandse topmusici.Het podium maakt deel uit van Sijthoff-cultuur dat tal van activiteiten biedt zoals klassieke- en wereldmuziek, dans, lezingen, cursussen, workshops, wisselende exposities, etc.

Dit alles vindt plaats in de “cultuurzaal”, een kleine zaal met een warme sfeer. De musici loven de uitstekende akoestiek en de vleugel is gerenoveerd. Doordat de zaal bescheiden van omvang is, is er een optimale interactie tussen muzikanten en toehoorders en kan je eerder van huiskamerconcerten spreken.

Annex aan de zaal is een horecagelegenheid met een informele sfeer. Sommige avonden wordt een biologische maaltijd geboden.

Sijthoff-jazz richt zich, gezien de kwaliteiten van de zaal, vooral op duo-formaties met soms solisten of trio’s. Speciaal is dat de bekende Haagse jazzpianist Maurits Roes er regelmatig speelt en steeds een andere prominente gast uitnodigt. Dat zijn spannende en verrassende sessies voor muzikanten èn publiek.

Op het programma voor dit najaar staan “bruisende” concerten met op 6 okt. saxofonist Toon Roos en Karel Boehlee piano (begeleidde Toots Thielemans) met lyrische jazz en op 8 dec. pianist Marc van Roon en Wim Kegel drums met presentatie van de CD Drumwise.

Daarnaast biedt Sijthoff een podium voor finalisten van de jaarlijkse Leiden Jazz Award voor conservatorium-studenten op 27 okt.. Zo wordt veelbelovend talent gefaciliteerd.

Voor verdere informatie en aanmelding voor de nieuwsbrief (zie contact):www.sijthoff-leiden.nl

Tony Overwater, componist en contrabassist: 
“De kleine zaal is één van die verborgen parels voor de kunst en podiumkunsten: prachtige akoestiek en intieme setting, ideaal voor kleine bezettingen en kamermuziek”