Nieuwsberichten

De nieuwssectie publiceert graag ook uw vermeldenswaardige nieuwsfeiten.
Stuur uw bijdrage aan redactie@waardeiland.nl en wellicht verschijnt uw nieuwsbericht onder vermelding van auteur en datum hier!

Halloween 2017

Marc, Karin, Cecilia en Thea
14 oktober 2017

Op 28 oktober (NIET op 31 oktober) vieren we Halloween op het Waardeiland. Ons eiland wordt dan bevolkt door monsters, spoken, zombies, heksen en andere griezels. Nu was het thema van de kinderboeken week Griezelen; dus wellicht zijn jullie al in de stemming gekomen. Dit beloofd een spannende dag te worden. Immers je bent nooit te oud om te griezelen.

In de middag om 15:00 uur organiseren we bij de vijver pompoen snijden die later in de avond als lichtjeskandelaar gebruikt kan worden. Wilt u uw kind opgeven voor het pompoen snijden: dan kan dit tot uiterlijk 20 oktober via deze link.

Deelname kost € 1,50 per kind. De vereniging zorgt voor de pompoen, een sjabloon, een mesje en stift. Zelf een lepel meenemen is handig. Daarnaast zorgen wij voor koffie, thee, limonade en iets lekkers.

In de avond begint het echte griezelen. Als u mee wilt doen met trick-or-treat zet dan een lichtje bij de deur zodat kinderen weten dat ze mogen aanbellen en zorg voor veel lekkers. En natuurlijk zou het, om de sfeer er helemaal in te krijgen, leuk zijn als iedereen verkleed gaat en zijn huis versiert.

Wij wensen alle bewoners alvast veel griezel plezier.

Marc, Karin, Cecilla en Thea

Hier het recept voor heksensoep met spinnen: ( ook heksen moeten eten)

 • 300 gram gehakt
 • 1 kg pompoen
 • 2 preien
 • 2 uien
 • 1.50 liter kippenbouillon
 • 250 g gehakt
 • 1 eetlepel kerrie
 • zout en peper
 • 4 aardappelen
 • boter
 • spaghetti
 • 3 soepribben

Bereiding :

Snij de pompoen in twee, verwijder de zaden en snij het vlees in stukjes. Snij de prei en de uien in ringetjes en stoof ze in wat boter. Voeg de pompoen toe en laat even meestoven. Giet de kippenbouillon erbij en de ribben en laat koken. Schil de aardappelen en verdeel ze in stukjes, voeg bij de soep. Doe de kruiden erbij en laat zachtjes koken ongeveer een uur.

Ondertussen maak je kleine balletjes van het gehakt. Breek een spaghetti in vier en steek de stukjes door het gehaktballetje, zodat de stukjes in het midden van het balletje kruisen. Maak zo van al de balletjes spinnen.

Pureer de soep met de mixer en laat de balletjes nog even meekoken tot ze gaar zijn . Proef nu en indien nodig voeg je nog wat kruiden of een bouillonblokje toe. Werk de soep , in het bord ,af met een beetje room.