Nieuwsberichten

De nieuwssectie publiceert graag ook uw vermeldenswaardige nieuwsfeiten.
Stuur uw bijdrage aan redactie@waardeiland.nl en wellicht verschijnt uw nieuwsbericht onder vermelding van auteur en datum hier!

Stelt u zich eens voor: uw partner of kind krijgt een hartstilstand. Weet u wat u moet doen?

redactie@waardeiland.nl
06 november 2018

Zeer waarschijnlijk is het antwoord: nee. De cijfers liegen er niet om, maar de overlevingskans stijgt aanzienlijk met de komst van AED(’s) in combinatie met reanimatie. Daarom komt de Vereniging Waardeiland in actie om AED’s en daarbij behorende reanimatiecursussen voor Waardeilanders mogelijk te maken. Hiervoor is best veel geld nodig. We zijn dan ook super trots en blij dat we genomineerd zijn voor het Rabobank Wensenfonds na onze aanvraag en wens om 3 AED’s op het Waardeiland mogelijk te maken. Dit brengt ons hopelijk dichterbij ons doel.  Vanaf 9 november kunnen leden en klanten van de Rabobank hun stem uitbrengen op de genomineerde wensen. We roepen u dan ook van harte op om massaal uw stem uit te brengen én onze nominatie te delen bij vrienden, familie en kennissen.

Binnenkort informeren wij u hoe u uw stem kunt uitbrengen op onze wens. Hoe meer stemmen we krijgen hoe meer budget we van de Rabobank ontvangen om AED’s op te kunnen hangen. Dus uw hulp is meer dan welkom. Voor mogelijk uzelf en alle Waardeilanders. Afhankelijk van hoeveel geld daarmee wordt opgehaald, zal mogelijk daarna alsnog een bijdrage van de bewoners van Waardeiland nodig zijn.

Dit bericht is bedoeld om u te informeren. Eind november is duidelijk hoeveel geld we krijgen van de Rabobank. Dan weten we ook of er nog een financieel tekort is om goede overlevingskansen bij hartstilstand op ons eiland te voorzien. Wij hopen natuurlijk dat iedere Waardeilander (leden en niet-leden) het belang hiervan inziet en dat we de aanschaf van 3 AED’s met z’n allen spoedig kunnen realiseren!