Nieuwsberichten

De nieuwssectie publiceert graag ook uw vermeldenswaardige nieuwsfeiten.
Stuur uw bijdrage aan redactie@waardeiland.nl en wellicht verschijnt uw nieuwsbericht onder vermelding van auteur en datum hier!

Antwoord PostNL inzake sanering brievenbussen Leiden

Paul Willems
12 november 2017

Het bestuur van Vereniging Waardeiland heeft namens 49 bewoners een brief aan PostNL geschreven naar aanleiding van de voorgenomen sanering van 51 brievenbussen in Leiden. Onder deze 51 brievenbussen valt ook de brievenbus aan de Aletta Jacobslaan. De brief met ondertekenaars kunt u hier inzien.

PostNL heeft op 7 november 2017 uitgebreid geantwoord. De belangrijkste motivatie voor de sanering is de afnemende briefpost. Een wijziging in de Postwet staat nu een wettelijke afstand van 1000 meter tot een brievenbus toe, in plaats van 500 meter. 

PostNL heeft berekend dat de afstand van het Waardeiland tot de dichtsbijzijnde brievenbus bij de Spar 720 meter bedraagt en daarmee ruim binnen de afstandswet blijft. Daarom blijft PostNL bij de voorgenomen sanering van de brievenbus aan de Aletta Jacobslaan.

De hele brief van PostNL kunt u hier downloaden

Het bestuur zal in deze zaak geen verdere actie ondernemen.