Nieuwsberichten

De nieuwssectie publiceert graag ook uw vermeldenswaardige nieuwsfeiten.
Stuur uw bijdrage aan redactie@waardeiland.nl en wellicht verschijnt uw nieuwsbericht onder vermelding van auteur en datum hier!

Sloepentocht 2019

02 juni 2019

Waardeiland Sloepentocht 2019

Ook dit jaar organiseert Vereniging Waardeiland de Sloepentocht volgens beproefd concept: met zoveel mogelijk boten die hun ligplaats aan het Waardeiland hebben, vormen we tijdens de Leidse Lakenfeesten op zaterdag 29 juni een kleurrijke stoet over de Zuid-Hollandse Plassen en Kanalen. Om 13:15 meren de schippers af langs de lange kade aan de jachthavenzijde van het appartementengebouw. Om 13:30 gaan de opvarenden aan boord en vertrekken we richting de Does. Net als vorig jaar gaan we op het Vennemeer voor anker, zodat er eventueel van boot gewisseld kan worden. Dit jaar zullen we daarna ook kort afmeren bij Sociëteit De Kaag om iedereen de gelegenheid te geven even naar de wc te gaan. Rond 17:30 zullen we weer afmeren aan het Waardeiland. Schippers én opvarenden kunnen zich vanaf nu aanmelden op de website. Schippers geven aan hoeveel opvarenden zij aan boord kunnen nemen. Opvarenden (ook niet leden mogen mee) kunnen eventueel aangeven met wie ze willen meevaren. Maar dat hoeft niet - er zijn genoeg schepen met plek, zodat iedereen die wíl ook mee kán!

De kosten bedragen € 5,- voor iedereen die met een schipper meevaart. Vereniging Waardeiland zorgt voor een goede routebeschrijving, een indeling en uiteraard iets te eten en te drinken. In de aanloop naar 29 juni volgt meer informatie. U kunt zich inschrijven via deze link