Nieuwsberichten

De nieuwssectie publiceert graag ook uw vermeldenswaardige nieuwsfeiten.
Stuur uw bijdrage aan redactie@waardeiland.nl en wellicht verschijnt uw nieuwsbericht onder vermelding van auteur en datum hier!

Deze zomer groot onderhoud aan de Wilhelminabrug in Leiden

21 maart 2022

In de zomer van 2022 vindt groot onderhoud plaats aan de Wilhelminabrug in de Hoge Rijndijk in Leiden. De Wilhelminabrug is een provinciale brug. Alle provinciale bruggen worden door de Provincie Zuid-Holland elke twaalf jaar onderhouden. Met dit onderhoud zorgt de provincie ervoor dat de brug blijft voldoen aan de laatste veiligheidsnormen en dat het verkeer vlot en veilig doorgang kan vinden.  

Van 7 juni t/m 14 augustus kan de route over de Wilhelminabrug niet gebruikt worden. Alle wegverkeer wordt omgeleid. Het vaarverkeer kan grotendeels plaatsvinden, soms met een hoogtebeperking en op een aantal dagen is het gestremd. De exacte planning voor de werkzaamheden is te vinden op de website van de provincie .

Voor fietsers, voetgangers en alle wegverkeer zijn in deze periode omleidingen ingesteld. Fietsers en voetgangers worden omgeleid over de Julius Caesarbrug, het autoverkeer met name over de Lammenschansweg en de Persant Snoepweg. Als u de mogelijkheid heeft, pakt u dan de fiets in plaats van de auto? 

Website en BouwApp voor informatie 

Op de website van de provincie en in de BouwApp (groot onderhoud Wilhelminabrug Leiden, voor Android/IPhone) zijn deze omleidingen te vinden. Voor de exacte planning van de werkzaamheden en alle andere belangrijke informatie, kunt u op de website van de provincie en in de BouwApp terecht. Het Contactcentrum van de provincie is bovendien bereikbaar voor vragen: 070- 4416622 en via email.

Zie ook de volgende informatie
Infographic Nederlands / Engels
Brief aan bewoners